Maak kennis met onze 3-de kandidaat!

Onze derde kandidaat, Wilson Simpa, is eind april met de echo-opleiding gestart! Wilson is Clinical Officer in het Karatu District Hospital in Karatu, een ruraal district in de Noord-Tanzaniaanse Regio Arusha.

Het Karatu District Hospital is een openbaar, door de overheid gefinancierd, ziekenhuis. Vrouwen kunnen hier gratis zwangerschapscontroles krijgen en gratis bevallen. Met weinig middelen wordt hier zorg verleend aan een groot aantal zwangeren. Er bevallen elke maand zo’n 180 vrouwen.

Tijdens het werk van de organisatie Wombs of the World <https://www.wombsoftheworld.com/ > in dit ziekenhuis bleek er grote behoefte te zijn aan een echotoestel. Zij zagen met eigen ogen hoe echografie hier kan bijdragen aan de kwaliteit van de prenatale zorg. Daarom is Wombs of the World een inzamelingsactie <https://www.gofundme.com/wombs-of-the-world> begonnen voor een echotoestel. Ze heeft Stichting Mount Meru gevraagd om een van de lokale artsen op te leiden in de echografie en de implementatie hiervan.

In overleg met het ziekenhuismanagement is een kandidaat voor de echo-opleiding geselecteerd, Wilson Simpa. Wilson had in de afgelopen jaren de leiding over het Endallah Lutheran Dispensary. Hij was daar de enige medicus en deed in die hoedanigheid behoorlijk wat ervaring op in moeder- en kindzorg.

Ons bestuurslid Saja ontmoette Wilson in april in Moshi. Hij bleek erg gemotiveerd en enthousiast om zich in echografie te bekwamen. Ze bespraken de voorwaarden van de sponsorovereenkomst en het contract werd getekend. Voor Wilson werd een opleidingsplek in het KCMC ziekenhuis en huisvesting geregeld. Daarnaast werd hij voorgesteld aan de twee andere kandidaten van onze stichting, Oscar Issangya en Veronika Tarimo

Enkele dagen later reisde Saja af naar het Karatu District Hospital, waar ze kennismaakte met dr. Gyunda, de medical officer in charge. Ze bespraken samen de praktische kant van de samenwerking en van het introduceren van echografie in het ziekenhuis. Daarnaast kreeg Saja een rondleiding door het ziekenhuis. Wat vooral opviel, was het grote aantal zwangeren en moeders met kinderen dat hier dagelijks wordt geholpen.

Nu ook Wilson is begonnen, is onze eerste lichting echoscopisten in opleiding compleet! We zullen hen de komende tijd, waar nodig en mogelijk, intensief begeleiden van op afstand (via whatsapp) en door middel van hands on-trainingen in Tanzania.

Onze derde kandidaat!