Covid19 in Tanzania: gevolgen voor de echoscopisten in opleiding

Ook Tanzania lijkt niet aan het coronavirus te kunnen ontsnappen. Medio maart zijn de eerste besmettingen gemeld en heeft de Tanzaniaanse overheid maatregelen genomen om de verdere verspreiding in te dammen. Zo zijn alle scholen en opleidingsprogramma’s gesloten. Dit betekent dat onze kandidaat-echoscopisten voorlopig niet van start kunnen met de echo-opleiding aan het KCMC. Uiteraard heeft het prioriteit dat zij nu beschikbaar blijven in hun eigen ziekenhuis om de COVID19 crisis daar het hoofd te bieden. In een land als Tanzania waar er in normale omstandigheden al een tekort aan medische hulpmiddelen, diagnostische capaciteit en geschoold personeel is zal dit een enorme uitdaging worden. Wij blijven nauw contact onderhouden met onze mensen ter plaatse om te kijken hoe wij hen op afstand tot steun kunnen zijn en blijven. Tot op heden lukt het onze reeds opgeleide echoscopisten om de normale echoservices en zorg voor moeder en kind te blijven aanbieden. Hoelang dit mogelijk zal blijven weten we niet maar wij zullen u hiervan zeker op de hoogte houden. Als Stichting hebben we ten gevolge van deze ongeplande time-out, wat meer tijd en ruimte om te werken aan de inhoudelijke fundamenten van onze opleiding, het verder uitwerken van projectplannen en sponsorstrategieën. Als u daaraan op een of andere manier wil bijdragen neem dan zeker contact met ons op via onze website.

Covid19 in Tanzania: gevolgen voor ….