Ons project ‘De Mobiele Echoscopist’ is van start: de eerste aanvraag voor mobiele echoscopie is binnen en toegezegd.

Het Himo Health Center deed onlangs een aanvraag voor een mobiel echoapparaat. Het wil daarmee de zwangerschapscontroles in de omliggende landelijke gebieden gaan uitbreiden met echografie, die daar op dit moment nog niet beschikbaar is.

Het district Himo is vooral agrarisch gericht, met veel dorpen waar echografische zwangerschapszorg op dit moment niet beschikbaar is. Als de mobiele echografie eenmaal beschikbaar en op gang is, hopen we niet minder dan 60 dorpen hiervan te laten profiteren.

Onze bestuursondersteuner Sjan de Weert is op dit moment druk op zoek naar geschikte apparatuur. We hopen binnenkort tot aanschaf over te gaan en het apparaat zo snel mogelijk naar Tanzania te vervoeren.

De echo’s zullen worden uitgevoerd door Jackline Shirma, die we hier in het kader van ons project ‘Adopteer Een Echoscopist’ voor hebben opgeleid.

Stichting Mount Meru is blij met de komende uitbreiding van de zwangerschapszorg in de omgeving van Himo. We houden u op de hoogte!

Mobiele Echoscopist in Himo (1): gestart!