Hoopgevend nieuws uit Arusha: afgelopen jaar maakte  het Mount Meru Ziekenhuis opnieuw meer echo’s met het toestel dat wij hen mede dankzij uw steun konden leveren.

In 2017 kon Stichting Mount Meru de hulpvraag van het Mount Meru Ziekenhuis positief beantwoorden: de radiologie-afdeling van het ziekenhuis werd  uitgerust met een mooi draagbaar echotoestel, de Mindray Z6.

Intussen zijn we ruim vier jaar verder. Recent kregen we weer de jaarcijfers van het ziekenhuis en deze zijn uitermate bemoedigend. Er zit namelijk nog steeds een duidelijke stijgende lijn in het aantal echo’s dat gemaakt wordt sinds de installatie van het toestel.

In 2017-2018 werden er 3422 echo’s gemaakt, in 2020-2021 ging het om 4960 echo’s en in het afgelopen jaar om maar liefst 5438 echo’s. Daaronder waren 3317 zwangerschapsecho’s, waarmee het aandeel zwangerschapsecho’s neerkomt op zo’n 61 procent.

Het echotoestel is zijn investering intussen dus meer dan waard gebleken. Ondanks het intensieve gebruik functioneert het nog keurig en voldoet het prima!

Het Mount Meru Ziekenhuis scant door!