Veronika Tarimo, onze echoscopiste op de Mamabus in Moshi, heeft afgelopen maand een hands on training gevolgd in het Malola ziekenhuis in Tabora.

Stichting Mount Meru bood Veronika deze training aan, die mede mogelijk gemaakt werd door haar werkgever TPC en de ervaren echoscopiste Regina Namumba.

In haar werk op de Mamabus moet Veronika op eigen verantwoordelijkheid en zonder directe supervisie inschattingen en risicoselecties maken. Regelmatige aanvullende trainingen als deze geven haar extra ervaring die haar zeer van pas komt bij het interpreteren van beelden en onderscheiden van wat normaal en afwijkend is.

Tijdens de training in Tabora hielp Regina Veronika om heel wat nuttige praktijkervaring op te doen. Regelmatig stuurde Veronika ons enthousiaste updates met soms werkelijk unieke casussen. Haar mentor Regina en wij zijn bijzonder te spreken over Veronika’s progressie en groeicurve.

Echoscopiste Mamabus op training!